Johan Stengård är sedan 20 år en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumental solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa och USA.
Ett tjugotal solo CD album, medverkat i flertalet TV-shows, spelat med många av de stora nationella och internationella artisterna som Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö, Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne, Tommy Steele, Sammy Davis J:r m.fl.......

De senaste åren har HM Kungen och HM Drottningen valt Johan att framträda vid flera officiella statsbesök utomlands. Johan har bl.a. också varit inbjuden av den Thailändska regeringen.

Konserterna blir till föreställningar med underhållande anekdoter mellan styckerna och stor inlevelse när saxofonen får fylla rummet med all sin kraft. Att Johans stora passion är saxofonen är helt klart. Att spela melodierna innerligt, spräcka loss i jazz improvisationer eller råa blues solon är specialiteter, men en av hans mest uppskattade talanger är att hålla en stark slut ton tills all luft har gått ur både honom och publiken.

När Johan blåser luften genom sin saxofon så är det som om han berättar en historia där tonerna blir till ord, känslor och bilder. Konserterna blir till resor genom olika musikaliska landskap där lyssnaren blir ledsagad av Johans berättelser mellan musikstyckena som varierar från folkmelodier och jazz till musikal.

:: HEMSIDA ::

“You are a really good saxplayer! Do you know that?
Diana Ross

"One of the best saxplayers that walks the face of Earth."
Michael Bolton

”Stengård arbetar för högtryck, han ger järnet.
Varenda ton imponerar.
Han nästan lyfter taket”

Dagens Nyheter